Am citit o multime de lucruri online în mod specific la feed-urile noastre sociale mass-media, care pot părea a fi autentice, frecvent nu este. Fake news este o informație sau farse create pentru a înșela în mod intenționat sau dezinforma cititorii.

În general, astfel de știri este creat atât pentru a avea un impact asupra popoarelor vedere, iniția propaganda politică sau pentru a crea haos care rezultă în afaceri comerciale pentru editori. Avocati de top din Dubai va discuta în acest articol implicațiile juridice s-ar putea confrunta post publicarea de știri false pe social media sau orice altă platformă online.

Abordări legislative privind imunizarea

EAU a fost în permanență un domeniu de siguranță și protecție, indiferent de orice informații înșelătoare. Guvernul nu reușește niciodată să pună în aplicare legi și reglementări care protejează interesul societății în general. Obiectivul de a realiza o societate sănătoasă și sigură, țara are toleranță zero față de orice activitate infracțională care duce la vătămări personale sau publice. EAU s-a confirmat că este strictă în ceea ce privește asigurarea protecției drepturilor omului și menținerea ordinii și protecției cu ajutorul tehnologiei și educației actualizate în mod constant. Guvernul este întotdeauna pregătit cu inițiative de protejare a rezidenților din Emiratele Arabe Unite.

În conformitate cu Legea privind criminalitatea informatică din EAU (Legea federală numărul 5 din 2012), răspândirea știrilor false printr-o platformă online este o infracțiune gravă poate duce la sancțiuni severe. În conformitate cu articolul 29 din legea privind criminalitatea informatică, “orice persoană care publică orice informație, știri sau zvonuri pe orice site web sau prin intermediul unei rețele informatice cu intenția de a face observații sarcastice sau intenționează să dăuneze reputației sau prestigiului statului sau oricărui funcționar guvernamental sau membri ai Familiei Regale sau împotriva simbolului, siglei sau imnului național se pedepsește cu închisoare temporară, împreună cu o amendă de maximum 1 milion de dirhami.”

După este evident, orice veste care este neadevărată sau are potențialul de a păta reputația sau integritatea țărilor este strict interzisă în țară. Important, orice știri în cazul în care partajate, care pot împiedica imaginea publică, editorul se va confrunta cu repercusiuni grave. În afară de cele de mai sus, orice informații care încalcă confidențialitatea unei persoane vor fi, de asemenea, considerate ca un act criminal și sunt interzise în temeiul Legii privind criminalitatea informatică.

Tehnologia modernă vine cu sancțiuni avansate

De asemenea, dar ar trebui să fie conștienți de consecințele juridice ale partajării informațiilor greșite sau răspândirea de știri false în Emiratele Arabe Unite. În zilele noastre, nu este mai puțin frecvente pentru a vedea diverse știri pe site-urile noastre de social media și, în consecință, partajarea lor, fără a cunoaște autenticitatea acesteia. Ergo, este extrem de necesar să se gândească de două ori înainte de a apăsa butonul de partajare, deoarece poate invita o amendă de 1 milion dirhams. Dacă întâlniți astfel de știri încercați să citiți mai multe despre știri înainte de răspândirea și să înțeleagă valabilitatea acesteia.

Recommended Posts